Informatie en beleid
MZC is een integere en gezonde organisatie die kordaat op de behoeften en wensen van de maatschappij inspeelt. Wij zijn een organisatie die innoverend en inspirerend is ten aanzien van haar dienstverlening, producten en naar haar medewerkers en cliënten.
Filosofie van MZC is: respect alle mensen in totaliteit, ongeacht hun Eigenheid, Cultuur, Religie en Sociaal gebied. MZC levert haar diensten in Rotterdam en heeft een multicultureel klanten en medewerkersbestand.
Naast de reguliere thuiszorg diensten biedt MZC ook specifieke gespecialiseerde diensten aan. MZC levert maatwerk! De Client is bepalend en staat te allen tijde centraal. U als client geeft aan waarmee u geholpen wilt worden.
Kwaliteit
Om diensten van een hoge kwaliteit te kunnen leveren werkt MZC met een kwaliteitsmanagementsysteem dat voldoet aan de criteria van HKZ. Het kwaliteitsmanagementsysteem bevordert de professionaliteit van de organisatie en stelt zeker dat MZC consistent haar cliënten een product en dienst verleent die de contractuele behoefte invult.
MZC is een integere en gezonde organisatie die kordaat op de behoeften en wensen van de maatschappij inspeelt. Wij zijn een organisatie die innoverend en inspirerend is ten aanzien van haar dienstverlening, producten en naar haar medewerkers en cliënten.
MZC straalt dit uit in woord en gebaar.
Leveringsvoorwaarden
Voor thuiszorg van MZC gelden algemene voorwaarden. Hierdoor kunnen we u op een verantwoorde manier zorg leveren.
Wij maken gebruik van de zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden van MZC. MZC is onze hoofdaannemer voor de (thuis)zorg, die voorwaardenscheppend werkt en de belangen behartigt van haar onderaannemers. Onderdeel van de algemene voorwaarden zijn onder meer de indicatiestelling, de eigen bijdrage voor thuiszorg en de schaderegeling. We bespreken de algemene voorwaarden altijd vooraf met onze cliënten. Na ontvangst van uw aanvraag voor thuiszorg van MZC voeren wij zo snel als mogelijk een intakegesprek met u. Tijdens dit gesprek wisselen we informatie uit die voor een goede zorgverlening van belang is. Daarnaast maken we afspraken, o.a. over het tijdstip van de zorgverlening. We streven er naar zoveel als mogelijk rekening te houden met de individuele wensen van onze cliënten.
Raadpleeg hier onze zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden:
Klik hieronder op de onderstaande links om de bestanden te bekijken
Veel gestelde vragen (FAQ’s):
Voor huishoudelijke hulp & begeleiding (Wmo) en verpleeghuiszorg & volledig pakket thuis (Wlz) wordt een eigen bijdrage bij u in rekening gebracht. Deze bijdrage wordt berekend door het CAK en is afhankelijk van uw inkomen en eigen vermogen. Bij wijkverpleging wordt er geen eigen bijdrage gevraagd, omdat dit door uw reguliere zorgverzekering wordt vergoed. Kijk voor meer informatie over eigen bijdragen op www.hetcak.nl.
Ja, MZC levert in principe de zorg volgens zorgplan. Indien u meer of minder zorg wenst, leg deze vraag dan aan ons voor en wij zullen de mogelijkheden onderzoeken om u van dienst te kunnen zijn.
Bij 3 uur zorg bieden wij u een totaalpakket aan op basis van uw zorgvraag. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het leveren van huishoudelijke zorg plus hulp bij het aan- en uittrekken van elastische kousen.
MZC heeft geen wachtlijst.
Wij streven naar continuïteit van de medewerkers bij onze cliënten.
Ja, u ontvangt de zorg zoals met de zorgcoördinator is afgesproken.
Om uw belangen als cliënt te waarborgen worden bij MZC de volgende faciliteiten in acht genomen:
• Klachtenprocedure
• Cliëntenraad
• Privacyreglement
• Leveringsvoorwaarden
Zorg thuis wordt via verschillende regelingen gefinancierd. Als u dit zelf wilt aanvragen kan dat op de volgende manier:
In goed overleg tussen de cliënt en MZC wordt het moment van zorgverlening bepaald. MZC zal zich optimaal inspannen om de zorg op het door de cliënt gewenste tijdstip te laten plaatsvinden. Wanneer op doktersvoorschrift op bepaalde tijdstippen controles of handelingen moeten worden uitgevoerd dienen wij hiermee echter rekening te houden. U moet dan bijvoorbeeld denken aan het toedienen van insuline bij diabetespatiënten.